Sport

Doorheen het schooljaar bieden we als school tal van sportieve activiteiten aan. Zo krijgen de leerlingen al vroeg op het schooljaar een sportdag voor de kiezen en nemen ze deel aan de scholenveldloop in Ingelmunster. Daarnaast kunnen de leerlingen wekelijks sporten over de middag  op bepaalde dagen. Op woensdagnamiddag nemen we vaak deel aan SVS-wedstrijden (lopen, minivoetbal,… ) tegen andere scholen uit de omgeving.

 

Sportdag

Tijdens de sportdag maken de leerlingen kennis met verschillende sportactiviteiten. De leerlingen van het eerste jaar kregen een initiatie van een ruim aantal sporten i.s.m. de plaatselijke verenigingen. De leerlingen van het tweede jaar trokken naar het 'Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers'. Daar kunnen ze onder begeleiding van ervaren monitoren in een doorschuifsysteem aan verschillende activiteiten deelnemen zoals klimmen, meerdere teambuilding-activiteiten, watersport, … .

   

     


Middagsport
 

Op vrijdag is er vrije middagsport voor ofwel het 1ste jaar of het 2de jaar. Tijdens alle pauzes, ongeacht welke dag, kunnen de leerlingen voetballen en volleyballen op de speelplaats.

 

SVS-competities

Traditioneel nemen we elk jaar deel aan wedstrijden van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS). In o.a. de loopcompetitie en de minivoetbalcompetitie geven onze leerlingen het beste van zichzelf.